Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Een machinebreukverzekering maakt je minder afhankelijk

Als middelgroot bedrijf ben je vaak afhankelijk van een handjevol belangrijke machines en installaties. Als ze uitvallen staat je productie stil en lopen je kosten door. Een dubbel risico. Voor deze machines bestaat de machinebreukverzekering en de machinebreukbedrijfsschadeverzekering.

Een machinebreukverzekering vergoedt de materiële schade van een kapotte machine of installatie. Dat betekent dat de reparatiekosten van de machine vergoed worden. Als de machine niet hersteld kan worden, krijg je de dagwaarde. Sommige verzekeraars hanteren een minimumvergoeding voor oudere machines, bijvoorbeeld minstens 20 procent van de nieuwwaarde.

Welke oorzaken zijn gedekt op een machinebreukverzekering?
Een machinebreukverzekering heeft een ruime dekking. Reparatiekosten als gevolg van een eigen gebrek van de machine zijn bijvoorbeeld verzekerd. Schade door nalatig personeel, bedieningsfouten of schade door voorwerpen die per ongeluk in de machine belanden, is ook meeverzekerd.

Niet gedekt zijn onderdelen die vervangen moeten worden vanwege slijtage of zogeheten verbruiksartikelen. Denk dan aan zagen, boren, kettingen of accu's. Ontstaat er schade aan de machine doordat een versleten onderdeel niet is vervangen? Dan krijg je de kosten voor de schade vergoed, met aftrek van het bedrag dat het zou kosten om het versleten onderdeel te vervangen.

Waar is de premie van afhankelijk?

  • Het type machine
  • De leeftijd van de machine
  • De mogelijkheden om de machine te repareren


Wat is een machinebreukbedrijfsschadeverzekering?
Aan je machinebreukverzekering kun je ook een bedrijfsschadedekking koppelen. Een machine die kapot is, moet gerepareerd worden. Al die tijd ligt je productie stil en dat kost geld. Als er dekking is op de machinebreukverzekering, dan krijg je ook de schade die jouw bedrijf loopt vergoed als je de bedrijfsschadeverzekering hebt afgesloten.

Een machinebreukbedrijfsschadeverzekering vergoedt de misgelopen omzet of misgelopen productie. Dat wordt berekend aan de hand van de gemiddelde omzet in de 52 weken voorafgaand aan het kapotgaan van de machine. Je bent overigens niet verplicht om je hele productielijn te verzekeren. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de machines te verzekeren waar je het sterkst van afhankelijk bent.

Jaarlijks onderhoud van je verzekering
Op je machinebreukverzekering kan onderverzekering plaatsvinden. Als je installatie een waarde heeft van € 40.000 en het verzekerd bedrag is € 30.000. Dan krijg je de reparatiekosten naar rato vergoed. In dit geval 75%. Het is dus zaak om alle waarden goed bij te houden.

Een machinebreukverzekering is maatwerk. Onze zakelijke verzekeringsadviseur kan voor jouw bedrijf vrijblijvend offertes laten maken bij verschillende verzekeraars. In overleg kunnen we beoordelen wat de belangrijkste risico's zijn binnen het productieproces. Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een afspraak.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

A.C. Koijen & Partners maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie