Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Autoverzekeraars snakken naar adem: premie loopt op

'Goedkoop, goedkoper, goedkoopst' was jarenlang het devies voor autoverzekeringen. Het gevecht om de aandacht van de autobezitter komt nu echter ten einde. Veel verzekerden hebben onlangs gemerkt dat ze meer zijn gaan betalen, zonder dat ze een schade claimden. Volgens verzekeringsreus Achmea komen er nog meer premiestijgingen aan.

De concurrentie onder autoverzekeraars is moordend. Al jaren lijden verzekeraars verlies op autoverzekeringen. Daar moest een keer een einde aan komen. De een na de andere aanbieder schroeft nu de prijzen op. Het aantal schades neemt weliswaar af, maar de uitgekeerde vergoeding per gebeurtenis is wel hoger.

Randstedeling moet de portemonnee trekken

Hoeveel je betaalt voor je autoverzekering, is niet alleen afhankelijk van de auto die je rijdt en je schadeverleden. Waar je woont is ook een belangrijke factor voor de premie. Woon je in landelijk gebied, dan is je kans op schade een stuk kleiner dan wanneer je in de stad woont. Dat verschil loopt zelfs op tot een paar tientjes per maand.

Friesland heeft de goedkoopste autoverzekeringen

Mensen in Friesland zijn het goedkoopst uit voor hun autoverzekering, zo blijkt uit onderzoek onder verzekeraars. 

Stadsauto wordt duur verzekerd

Bewoners van de grote steden betalen over het algemeen het meest voor hun autoverzekering. Amsterdammers voorop. In het rijtje staat ook de gemeente Laren. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de oververtegenwoordiging van dure auto's in de villagemeente.

Kijk je alleen naar de premie?

Als je te maken krijgt met een premiestijging, dan is het logisch dat je eens om je heen gaat kijken. Kan het ook ergens goedkoper? De prijs van een autoverzekering kun je op internet heel makkelijk vergelijken. Als je voor jezelf hebt bepaald of je een all-risk, beperkt casco- of WA-dekking nodig hebt, dan kom je een heel eind.

Een autoverzekering is echter meer dan alleen prijs en dekking. Als het gaat om de inhoud van de verzekering wordt goed vergelijken al wat moeilijker. De informatie is meestal wel aanwezig, maar hoe weet je als consument wat voor jou van belang is? Weet je bijvoorbeeld wat de nieuwwaarderegeling van jouw verzekering is? Een ongunstige regeling kan je duizenden euro's kosten als je schade hebt.

Als het om autoverzekeringen gaat, kan goedkoop snel duurkoop worden. Wil je zeker weten dat je geen kat in de zak koopt? Vraag ons om raad. Dan kun je er ook op vertrouwen dat je in geval van schade de beste hulp en begeleiding krijgt.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

A.C. Koijen & Partners maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie